Zoek uw informatie



Belangrijke informatie



Tibet
• Bezoekt u tijdens uw reis Tibet, neem dan zeker contact op met een lokale touroperator in verband met uw visum

Op vraag van de Consul kunnen wij geen aanvragen meer binnenbrengen voor:
• personen die werkzaam zijn in de 'mediasector'
• personen die in het verleden Turkije bezocht hebben
• personen die een werkvisum willen aanvragen

Aan deze reizigers wordt gevraagd op interview te komen en vingerafdrukken te bezorgen.


Verwerkingstijd op de ambassade/ consulaat



Minimum 4 werkdagen

Spoedprocedure
• mogelijk voor nationaliteiten binnen de Shengenlanden
• 2-3 werkdagen
• afhankelijk van beschikbaarheid
• enkel mogelijk met afspraakformulier

Transitvisum
Kan een transitvisum aangevraagd worden?



Ja, op voorwaarde dat:
• het verblijf niet langer is dan 72 uur in Beijing , Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongging, Harbin, Shenyang, Dalian, Xian, Guillin, Kunming, Wuhan, Xiamen, Tianjin, Nanjing, Qingdao, Changsda en Hangzhou.
• China niet de eindbestemming is maar een doorreisland
• het verblijf niet langer duurt dan 7 dagen

Vereiste documenten idem als toeristenvisum behalve:
• werkgeversverklaring: hierin dient de term "Toerisme" door "Transit" vervangen te worden

E-visum (online visum)
Kan online een E-visum aangevraagd worden?



Neen.

Feestdagen waarop consulaat/ambassade gesloten is



01/10/2019 nationale feestdag
02/10/2019 feest nationale feestdag
01/01/2020 nieuwjaarsdag
01/05/2020 internationale dag van de arbeid

VOORWAARDEN
Volgende voorwaarden bepalen of u een visum nodig heeft!



voor China / Toerisme bestaan volgende voorwaarden:
 Toerisme spoed procedure (2-3 werkdagen) ‘Double Entries‘ voor max 180 dagen : JA
 Toerisme spoed procedure (2-3 werkdagen) ‘Multiple Entries‘ voor max 180 dagen : JA
 Toerisme spoed procedure (2-3 werkdagen) ‘Single Entry‘ voor max 90 dagen : JA
 Toerisme normale procedure (4 werkdagen) ‘Double Entries‘ voor max 180 dagen : JA
 Toerisme normale procedure (4 werkdagen) ‘Multiple Entries‘ voor max 180 dagen : JA
 Toerisme normale procedure (4 werkdagen) ‘Single Entry‘ voor max 90 dagen : JA
 Toerisme transit met visum ‘Single Entry‘ voor max 3 maanden : JA
  Toerisme transit zonder visum : NEE

Visumkosten



Dit zijn de kosten aangerekend door het consulaat of de ambassade. Deze kosten kunnen variëren naargelang het visumtype.


Carnet de passage (internationaal douanedocument)



Reist u met uw eigen wagen of motor naar en/of door dit land?
Controleer of u een carnet de passage nodig heeft.


Visum bij aankomst
Is het mogelijk een visum bij aankomst aan te kopen?



Neen.

Meer informatie over de documenten die noodzakelijk zijn om een visum aan te vragen


Afspraakformulier



• Origineel

Kopie internationaal paspoort



Kopie van de pagina met uw identiteitsgegevens

Verblijfskaart



• Kopie van uw Belgische verblijfskaart (voor- en achterzijde) indien u een andere nationaliteit heeft dan de Belgische.

Indien u geen Belgische verblijfskaart heeft, gelieve dan contact met ons op te nemen via info@visadesk.be


Pasfoto



• 2 Recente kleurenpasfoto's met witte achtergrond (bevestigen met paperclip)
• Formaat 3,5 cm x 4,5 cm
• Geen ingescande of zelf afgedrukte foto
• Frontale afbeelding van het gezicht en schouders
• Zonder bril
• Geen lichtkleurig hemd, trui, t-shirt dragen
• Geen juwelen dragen
• Oren moeten zichtbaar zijn
• Niet lachen en geen zichtbare tanden


Vluchtgegevens



• Double of multiple entries enkel mogelijk wanneer uit uw vluchtgegevens blijkt dat dit voor deze reis noodzakelijk is

• Gegevens heen- en terugvlucht
• Voor- en achternaam van u en alle medereizigers moeten vermeld staan


Verzekeringsattest/ polis medische reisbijstand



Enkel vereist indien u de Franse nationaliteit heeft.

• Opgemaakt in de Nederlandse, Franse of Engelse taal
• Voorzien zijn van stempel en handtekening van de maatschappij

Met duidelijke vermelding van:
• gegevens van de reiziger (voor- en achternaam)
• het polisnummer
• de geldigheid van de polis moet minstens de gehele reisperiode dekken


Kopie oude visa



Was u al eerder in China?
• Kopieën van alle eerder verkregen Chinese visa toevoegen. Dit zowel uit niet (meer) gebruikte internationale paspoort(en) als uit het internationale paspoort waarmee u nu opnieuw een visum voor China wil aanvragen.


Instructieblad visadesk



• Online

Aanvraagformulier



• Enkelvoud
• Online
• Origineel gehandtekend met zwarte balpen


Internationaal paspoort



Single entry voor 3 maanden:
• Origineel internationaal paspoort
• 6 maanden geldig vanaf de datum van aanvraag
• Minstens 2 blanco pagina’s vrij

Double of multiple entries voor 6 maanden:
• Origineel internationaal paspoort
• 1 jaar geldig vanaf de datum van aanvraag
• Minstens 2 blanco pagina’s vrij


Was u al eerder in China en heeft u meer dan 1 internationaal paspoort?
• Gebruik dan het internationaal paspoort waarin het meest recente visum voor China staat.

Verblijfsgegevens



Hotel/logement:
• Officiële bevestiging voorzien van stempel en handtekening van hotel of logement
• Voor- en achternaam van u en alle medereizigers moeten vermeld staan

Familiebezoek:
Uitnodiging geschreven door een familielid
In deze brief volgende zaken vermelden:
• Voor- en achternaam van u en alle medereizigers
• Voor- en achternaam van het uitnodigend familielid
• Verblijfsadres + telefoonnummer tijdens uw reis in China
• Verblijfsperiode

Cruise:
• Officiële bevestiging voorzien van stempel en handtekening van de cruisemaatschappij
• Voor- en achternaam van u en alle medereizigers moeten vermeld staan

Werkgeversverklaring



Opgemaakt in de Engelse taal.

Oefent u een zelfstandig beroep uit:
Een kopie van het kbo uittreksel vervangt de werkgeversverklaring.

Brief opgemaakt door uw werkgever die:
• gericht is aan de ambassade/het consulaat in België
• voorzien is van stempel en handtekening van het bedrijf/school/vdab

Met duidelijke vermelding van:
• omschrijving van het motief van de reis
• type visum dat u wil aanvragen (single – double –multiple)
• duurtijd van uw reis
• gegevens van u en alle medereizigers (voor- en achternaam, paspoortnummer, geboortedatum)
• jobomschrijving binnen het bedrijf
• te bezoeken plaatsen tijdens uw reis
• wie is tijdens uw reis verantwoordelijk voor u en alle medereizigers en zal u, indien nodig, financiële ondersteuning bieden


Specifieke documenten



Bij familiebezoek:
• document waaruit de verwantschap tussen u en het uitnodigende familielid kan aangetoond worden. (vb. kopie van het trouwboekje, geboorteakte,....)
• kopie van de Chineese verblijfskaart of identiteitskaart van de persoon die de uitnodiging ondertekende.

Verblijf minder dan 14 dagen:
• motivatiebrief en gedetailleerd reisschema toevoegen