Zoek uw informatie

Documenten die u nodig heeft om uw visum aan te vragen :



Visumkosten



Dit zijn de kosten aangerekend door het consulaat of de ambassade. Deze kosten kunnen variëren naargelang het visumtype.


Carnet de passage (internationaal douanedocument)



Reist u met uw eigen wagen of motor naar en/of door dit land?
Controleer of u een carnet de passage nodig heeft.


E-visum (online visum)
Kan online een E-visum aangevraagd worden?



Ja, maar wel op eigen verantwoordelijkheid.

Feestdagen waarop consulaat/ambassade gesloten is



02/09/2019 nationale feestdag
01/01/2020 nieuwjaarsdag
01/05/2020 dag van de bevrijding
01/05/2020 internationale dag van de arbeid

Verwerkingstijd op de ambassade/ consulaat



• Minimum 7 werkdagen (enkel open op maandag – woensdag – vrijdag 14.00 – 17.00)
• Spoedprocedure is mogelijk: 3 werkdagen

Maandag aanbieden - woensdag klaar
Woensdag aanbieden - vrijdag klaar
Vrijdag aanbieden - woensdag klaar

Spoedprocedure niet mogelijk:
• personen met de Indische nationaliteit


Visum bij aankomst
Is het mogelijk een visum bij aankomst aan te kopen?



Neen

Meer informatie over de documenten die noodzakelijk zijn om een visum aan te vragen


Aanvraagformulier



• Enkelvoud
• Online
• Origineel gehandtekend


Extra document



• Uitnodigingsbrief voorzien van stempel en handtekening van het Ministerie van buitenlandse zaken in Vietnam (= autorisatie)

Deze uitnodigingsbrief is niet verplicht maar hiermee is de visumkost +/-25euro goedkoper.

Pasfoto



• 1 Recente kleurenpasfoto met witte achtergrond (bevestigen met paperclip)
• Formaat 3,5cm x 4,5cm
• Geen ingescande of zelf afgedrukte foto
• Frontale afbeelding van het gezicht en de schouders
• Zonder bril met getinte glazen


Verblijfskaart



• Kopie van uw Belgische verblijfskaart (voor- en achterzijde) indien u een andere nationaliteit heeft dan de Belgische.

Indien u geen Belgische verblijfskaart heeft, gelieve dan contact met ons op te nemen via info@visadesk.be


Internationaal paspoort



• Origineel internationaal paspoort
• 6 maanden geldig na terugkeer
• Minstens 2 blanco pagina’s vrij


Vluchtgegevens



• Gegevens heen- en terugvlucht
• Voor- en achternaam van u en alle medereizigers moeten vermeld staan